Nieuwe gevel

Een korte geschiedenis...

Tot in de jaren 80 van de vorige eeuw werd er slechts 1 voorstelling per jaar gespeeld ter gelegenheid van het stadsfestival in de Opera. Sinds 20 september 1986 zitten wij op de huidige locatie. Vanaf toen werd het roer omgegooid. Onder de bezielende leiding van Guido Maeremans, acteur en regisseur van de toenmalige KNS, werden wij het eerste café-theater van Antwerpen. Jan Christiaens sr. werd onze huisauteur. Een van zijn bekendste stukken is nog altijd 'Hoerenleed'. Hiervan speelden wij meer dan 400 voorstellingen. In 1999 nam het toenmalige bestuur ontslag en begon de omslag naar de 21ste eeuw.
Na 24 mooie jaren werd opnieuw de fakkel doorgegeven. Net zoals het vorige bestuur kiezen wij als nieuwe ploeg klaar en duidelijk voor goede, kwaliteitsvolle komedies, die gebracht worden o.l.v. professionele regisseurs.

90 Pokeren Voor Australië 08092020

Het Multatulitheater bestaat al sinds 1929. Tot in de jaren 80 van de vorige eeuw werd er slechts 1 voorstelling per jaar gespeeld ter gelegenheid van het stadsfestival in de Opera. Sinds 20 september 1986 zitten wij op de huidige locatie. Vanaf toen werd het roer omgegooid. In het begin onder de bezielende leiding van Guido Maeremans, acteur en regisseur in de toenmalige KNS, werd er resoluut gekozen voor café-theater in zijn puurste vorm. Onze huisschrijver Jan Christiaens sr. schreef een aantal stukken, speciaal voor ons theater. 'Hoerenleed' en 'Het Derde Rijk in de Vierde wijk' zijn zeker de meest bekende.

Het huidige bestuur kiest sinds 1999 voor de betere komedie of tragikomedie. Vaak zijn het nieuwe versvertaalde creaties van Franse of Engelse stukken, maar er wordt ook regelmatig Vlaams werk gespeeld. Wij zijn en blijven amateurs in de echte betekenis van het woord, maar amateuristisch zijn we zeker niet. Al onze regisseurs werken super professioneel.

Als u ons theater nog niet kent, is het hoog tijd voor een bezoek!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief met programmering en nuttige info!
90 Pokeren Voor Australië 08092020