speelseizoen 2020-2021


- van 12/9/20 tot 31/10/20: 'Pokeren voor Australië' van François Scharre, vertaling/bewerking Guy Keeren, creatie, regie Thomas De Wit

 

Michel heeft een klein probleempje, hij pokert wel eens. Alleen niet zo heel goed, want op een avond verliest hij 12 000 euro aan een Siciliaan met een kwalijke reputatie die het geld heel snel wil krijgen. Daar komt nog bij dat zijn echtgenote Yolande een hekel heeft aan gokspelen en ze vermoedt dus helemaal niet dat Michel speelt. De Siciliaan komt bij hem thuis om het geld op te halen en Michel stelt hem voor als een oude kameraad uit het leger. Dus nodigt Yolande hem uit voor het diner 's avonds. Er zijn 's avonds nog andere gasten: hun dochter, hun beste vriendin politiecommissaris en de ietwat dove grootmoeder Raymonda komt ook onverwacht op bezoek. Jozefina, de niet echt vriendelijke meid des huizes, zorgt voor het eten. Dus worden Michels leugens alsmaar straffer en straffer. Hoe gaat Michel zich uit deze situatie redden? Of komt er onverwachte hulp? 

Een nieuwe schitterende komedie van de auteur van 'Daar zijn kosten aan!'

 

Met o.v. Sabine Loonis, Eric Van Hal, Gert Mariën, Helena Rothheut, Veerle Quirynen, Roos Joris, Vera Van Arkkels

 


- van 21/11/20  tot 16/1/21: 'Pas op voor de kleine' van Paul Coppens,

  regie René De Cort 

Mats Dielens is een bijzondere baby. Hij heeft het M.U.S.H.B.-syndroom. Dat staat voor Mega-Ultra-Super-Hoog-Begaafd. Dat heeft hij zelf uitgevonden, trouwens. Hij ziet en hoort alles, observeert alles en iedereen, slaat het op in zijn koppeke en verwerkt het . Maar vooral: hij kan het niet laten om commentaar te geven. En hoe!! Klinkt het niet, dan botst het. Alleen...voor zijn ouders, grootouders en iedereen die op bezoek komt, ziet hij er uit als een gewone, schattige baby. In zijn eerste levensjaar gebeurt er dan ook heel wat ten huize Dielens. Hij maakt de liefdesperikelen van de grote mensen mee en die zijn best amusant. Mama en papa, oma en opa, de babysit, de vriendinnen van mama... ze passeren allemaal de revue met hun -geestige- gedrag. En zelfs als baby moet Mats geregeld ingrijpen om alles onder controle te houden....

Een ongelooflijk geestige komedie want u als publiek hoort natuurlijk wel wat Mats allemaal te vertellen heeft!

 

Met o.v. Dirk Mortelmans, Marleen Jacobs, Willy Ngala, Chris Wils, Harry de Kok, Inge Nys, Nathalie Verbeure e.a.

 

 

- van 6/2/21 tot 3/4/21: 'Blind Getrouwd' van Jeroen Maes, regie Ludo Hoogmartens
 

Martin en Francine maken zich grote zorgen over het liefdesleven van hun dochter Griet. Steeds komt ze thuis met een jongen die niet echt naar de zin is de twee nogal kieskeurige ouders. Maar deze keer schijnt ze toch de hoofdvogel afgeschoten te hebben. Een degelijke Vlaamse jongen, advocaat in spé, dit kan niet fout gaan. Klein detail.....hij is blind. Martin en Francine zijn in alle staten en willen een 'blinde trouw' koste wat kost vermijden. Buurman, klusjesman en fervente visser Roger moet hierbij helpen.

Weer een schitterende komedie van de auteur van o.a. 'De Quaghebeurs'

 

Met o.v. Eddy Horemans, Danielle Van de Vel, Saskia Akkermans, Peter Goetghebeur en Guy Keeren

 


 

- van 21/4/21 tot 19/6/21: 'Bedankt lieve ouders' van Yves Caspar,                                 regie Tom De Beckker
 

Lisette en Gust zijn 45 jaar getrouwd. Hun oudste dochter Martine nodigt haar broer Laurent en haar zuster Astrid met haar man Rudi uit op een avond om samen plannen te maken voor een verrassingsfeest. Maar Lisette en Gust zorgen zelf ook voor een verrassing als ze dezelfde avond onverwacht op bezoek komen bij Martine en haar man Marc. De plannen voor een groot verrassingsfeest lijken in het water te vallen. Dan maar een gewoon feest! Een gewoon feest vol grote verrassingen, hele grote verrassingen!

 

Een nieuw stuk van de auteur van 'Jezus,Maria,Jozef'!

 

Met o.v. Rita Provo, Linda Vernie, Andy Van Mol, Willy Ngala, Jos Van Ham, Roos Joris e.a.