speelseizoen 2018-2019

 

Speelseizoen 2018-2019

 

 

 

Van 8/9 tot 27/10

 

Daar zijn kosten aanvan François Scharre, (Toqué avant d’entrer) vertaling/bewerking Guy Keeren, regie Thomas De Wit

 

Bert is door zijn vrouw uit huis gezet en wacht nu op de scheiding. Hij zoekt een betaalbaar appartement en vindt iets in cohabitatie met drie andere bewoners. Alleen, die drie bewoners hebben serieus last van OCS, een obsessief-compulsieve stoornis, m.a.w. ze hebben alle drie een ‘tic’. Marilou heeft een opruimmanie, Johan doddelt en heeft een grendelmanie en Sonja is seksueel geobsedeerd. Ze willen alleen een nieuwe bewoner aanvaarden als die ook een ‘tic’ heeft. Dus zal Bert iets moeten bedenken. Als beroep spreekt hij stemmetjes in voor tekenfilms, dus dat wordt zijn nieuwe ‘tic’ en hij krijgt onderdak. Maar dan komt zijn ‘lieftallige’ echtgenote Angèle kijken waar hij woont, want ze wil hem het bezoekrecht van zijn kinderen afnemen. Ze schakelt zelfs familierechter Lesley Poppe in om dit te regelen. Bert zal dus serieus zijn best moeten doen om dit op te lossen, maar zijn drie nieuwe flatgenoten willen hem met plezier helpen, maar dat lukt niet altijd even goed…

 

Met Ann Pierssens, Rita Provo, Chris Wils, Harry De Kok, Willy Ngala, Nathalie Verbeure en Jan Ryngaert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

van 17/11 tot 12/01/2019

 

Tussen drie en halfvier' van Jean-Claude Islert, vertaling/bewerking Guy Keeren, regie Tom De Beckker

 

Liegen kan leuk en spannend zijn. Dat heeft Sylvie tenminste altijd gedacht. Maar teveel is teveel. En daarom wil ze met haar echtgenoot Jack afspreken om er definitief mee te stoppen, dus geen leugenpoker meer. Ze wil hun leven als koppel terug opfrissen en een nieuwe kans geven, want tenslotte zien ze mekaar graag. Maar ze houdt er geen rekening mee dat Jack al een nieuwe date heeft gemaakt en dat een professionele leugenaar niet kan stoppen omdat hij zijn verhaal tot het einde wil volhouden, wat er ook gebeurt!

Het wordt dus voor Sylvie geen gemakkelijke opdracht vooral omdat Bert, haar laatste minnaar zijn job dreigt te verliezen als hij niet als alibi wil dienen voor Jack. Ze kan dus niet anders dan meedoen met het spel van de twee mannen en zij spelen op hoog niveau! Wie gaat uiteindelijk winnen? De liefde of de leugen? Spannend!

Een schitterende komedie van de auteur van ‘’t Is nu’t moment niet’!. Creatie voor Vlaanderen!

 

Met Dirk Mortelmans, Marleen Jacobs, Roos Joris, Patrick Huenaerts en Helena Rothheut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van 2/02 tot 30/3/2019

 

The American Dream’ van Jack Staal, regie René De Cort

 

Fons, een bouwvakker die stilaan uitzicht krijgt op zijn pensioen bijt elke cent in twee om zichzelf via een welgevulde bankrekening een geruste oude dag te bezorgen. Wanneer zijn dochter Debbie en haar levensgezel Ivan daarentegen hun ambitieuze toekomstplannen op tafel leggen, wordt zijn geregelde leventje danig op de proef gesteld. Simonne, de moeder van Debby, had vroeger ook wel dromen, maar die zijn nooit uitgekomen. Een Texaanse zakenman met zijn sexy Vlaamse vriendin komen op de proppen, maar de dromen draaien heel anders uit dan ze gedacht hadden.

 

Met o.v. Eddy Horemans, Annemie Joris, Saskia Akkermans, Peter Goeghebeur, Danielle Van de Vel en Guy Keeren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

van 20/4 tot 15/6/2019

 

Dubbeldate van Jeroen Maes, regie Tom De Beckker

 

De sexy, excentrieke Irène is moeder van de saaie, klassiek geklede Dorothy. Irène vindt dat het hoogtijd is dat haar dochter eens uitbreekt en in plaats van eeuwig te studeren ook eens tijd zou vrijmaken om te ‘daten’. Irène is hier namelijk een experte in, regelmatig heeft ze afspraakjes met (jongere) mannen. Irène stelt Dorothy voor een voldongen feit als ze op een avond een ‘Dubbeldate’ organiseert. Een ‘date’ voor haar dochter en een ‘date’ voor zichzelf. Ze heeft de mannen zorgvuldig gescreend en hun profiel goed bekeken.

De avond breekt aan en moeder en dochter maken kennis met Jan-Joris, de alternatieve vogelkenner en met Eddy de rondborstige Bourgondiër. Het lijkt een avond te worden om nooit meer te vergeten.

Of de vonk overslaat kunnen we u nog niet onthullen, dat het vonken zal geven kunnen we u echter wel garanderen.

 

Met o.v. Roos Joris, Lieve Raemen, e.a.