speelseizoen 2017-2018 en 2018-2019

 

Speelseizoen 2017-2018

 

 

 

Van 21/4/2018 tot 16/6/2018

 

Van kwaad naar erger' van Jeroen Maes, regie Dirk Van de Merlen

 

Frank is getrouwd met Jenny, een nachtverpleegster. Als zij met de nacht staat, komt Kelly zijn voeten warm houden. Als Jenny plots vroeger naar huis komt, dreigt alles uit te komen. Nieuwe buurman en duivenmelker Etienne wil net op dat moment komen kennismaken en wil in passant praten over een bouwvergunning voor zijn nieuwe duiventil. Frank bombardeert hem meteen tot echtgenoot van Kelly om zijn affaire te maskeren. Maar als Josiane, de vrouw van Etienne aanbelt, kan het spel van persoonsverwisselingen en verstoppen beginnen. Tot alles uitkomt en wat blijkt?...... Daarvoor zult u moeten komen kijken!

 

Met Annemie Joris, Willy Ngala, Roos Joris, Vera Van Arkkels en Dirk Van de Merlen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Speelseizoen 2018-2019

 

 

 

Van 8/9 tot 27/10

 

Daar zijn kosten aanvan François Scharre, (Toqué avant d’entrer) vertaling/bewerking Guy Keeren, regie Thomas De Wit

 

Bert is door zijn vrouw uit huis gezet en wacht nu op de scheiding. Hij zoekt een betaalbaar appartement en vindt iets in cohabitatie met drie andere bewoners. Alleen, die drie bewoners hebben serieus last van OCS, een obsessief-compulsieve stoornis, m.a.w. ze hebben alle drie een ‘tic’. Marilou heeft een opruimmanie, Johan doddelt en heeft een grendelmanie en Sonja is seksueel geobsedeerd. Ze willen alleen een nieuwe bewoner aanvaarden als die ook een ‘tic’ heeft. Dus zal Bert iets moeten bedenken. Als beroep spreekt hij stemmetjes in voor tekenfilms, dus dat wordt zijn nieuwe ‘tic’ en hij krijgt onderdak. Maar dan komt zijn ‘lieftallige’ echtgenote Angèle kijken waar hij woont, want ze wil hem het bezoekrecht van zijn kinderen afnemen. Ze schakelt zelfs familierechter Lesley Poppe in om dit te regelen. Bert zal dus serieus zijn best moeten doen om dit op te lossen, maar zijn drie nieuwe flatgenoten willen hem met plezier helpen, maar dat lukt niet altijd even goed…

 

Met Ann Pierssens, Rita Provo, Chris Wils, Harry De Kok, Willy Ngala, Nathalie Verbeure en Jan Ryngaert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

van 17/11 tot 12/01/2019

 

Thee met honing of citroen’ van Danielle Navarro en Patrick Haudecoeur, vertaling Frank De Kaey, regie Tom De Beckker

 

 

Het klassieke toneel in het toneel. Een theatergezelschap repeteert en speelt een ouderwets stuk. Er is de verveelde hoofdactrice, de hoofdacteur die constant ruzie met haar maakt, de andere acteur die zichzelf geweldig vindt, de onervaren beginneling, maar zoon van de theaterdirecteur, de regisseuse die met de handen in het haar zit, de toneelmeester die zich regelmatig met de regie bemoeit en de technieker in de cabine die een beetje doof is…En dus loopt alles mis wat er maar mis kan lopen! Een schitterende klucht die in Parijs al 6 jaar volle zaken haalt!

 

 

Met o.v. Dirk Mortelmans, Marleen Jacobs, Roos Joris, Jos Van Ham, e.a.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van 2/02 tot 30/3/2019

 

The American Dream’ van Jack Staal, regie René De Cort

 

Fons, een bouwvakker die stilaan uitzicht krijgt op zijn pensioen bijt elke cent in twee om zichzelf via een welgevulde bankrekening een geruste oude dag te bezorgen. Wanneer zijn dochter Debbie en haar levensgezel Ivan daarentegen hun ambitieuze toekomstplannen op tafel leggen, wordt zijn geregelde leventje danig op de proef gesteld. Simonne, de moeder van Debby, had vroeger ook wel dromen, maar die zijn nooit uitgekomen. Een Texaanse zakenman met zijn sexy Vlaamse vriendin komen op de proppen, maar de dromen draaien heel anders uit dan ze gedacht hadden.

 

Met o.v. Eddy Horemans, Annemie Joris, Saskia Akkermans, Peter Goeghebeur, René De Cort, e.a.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

van 20/4 tot 15/6/2019

 

Dubbeldate van Jeroen Maes, regie Dirk Van de Merlen

 

De sexy, excentrieke Irène is moeder van de saaie, klassiek geklede Dorothy. Irène vindt dat het hoogtijd is dat haar dochter eens uitbreekt en in plaats van eeuwig te studeren ook eens tijd zou vrijmaken om te ‘daten’. Irène is hier namelijk een experte in, regelmatig heeft ze afspraakjes met (jongere) mannen. Irène stelt Dorothy voor een voldongen feit als ze op een avond een ‘Dubbeldate’ organiseert. Een ‘date’ voor haar dochter en een ‘date’ voor zichzelf. Ze heeft de mannen zorgvuldig gescreend en hun profiel goed bekeken.

De avond breekt aan en moeder en dochter maken kennis met Jan-Joris, de alternatieve vogelkenner en met Eddy de rondborstige Bourgondiër. Het lijkt een avond te worden om nooit meer te vergeten.

Of de vonk overslaat kunnen we u nog niet onthullen, dat het vonken zal geven kunnen we u echter wel garanderen.

 

Met o.v. Roos Joris, Els Theuns, e.a.